Jouko Tuomisto Samuli Paulaharjun säätiön hallintoneuvoston uudeksi puheenjohtajaksi

2018 Jouko TuomistoSamuli Paulaharjun säätiön valtuuskunta sai uuden säätiölain mukaisesti nimekseen hallintoneuvosto. Se piti syyskokouksensa Kurikassa lauantaina 4.11.2018 yhdessä säätiön hallituksen kanssa ja vahvisti Kurikan kaupungin nimeäminä edustajina hallintoneuvostoon emerituspfofessori Jouko Tuomiston Kuopiosta sekä uusina jäseninä Mari Kiviniemen ja Erkki Tukiaisen Helsingistä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jouko Tuomisto on ollut säätiön toiminnassa mukana sen perustamisesta 1999 lähtien, välillä myös hallituksen puheenjohtajana.
Hallintoneuvoston varapuheenjohtajana jatkaa eduskunnan tieto- ja viestintäjohtaja Marjo Timonen sekä jäseninä uuden nelivuotiskauden oikeustieteiden kandidaatti Antti Iso-Koivisto, ministeri Kalevi Kivistö ja Paulaharjun suvun edustajana emeritusprofessori Petri Varsta. Kurikka-Seuraa edustavat hallintoneuvostossa Olavi Kandolin ja Leena Muurimäki sekä sukua Varstan lisäksi arkkitehti Yrjänä Vuojala. Erovuoroiset Reijo Kiskola, Pekka Laaksonen ja Riitta Pihlajamäki jättäytyivät pois säätiön toiminnasta.
Säätiön hallituksesta erovuorossa olivat puheenjohtajana kolmivuotiskauden toiminut Lauri Rinta-Kanto ja Katja Rinta-Nikkola. Molemmat valittiin jatkokaudelle. Hallitukseen kuuluvat lisäksi Hannu Alanen, Jussi Hietikko, Minna Leppinen, Pirkko Paaermaa ja Johannes Ujainen.

Hallintoneuvosto ja hallitus 3.11. by Lauri R-K

Kurikan kaupungin 1999 perustama Samuli Paulaharjun säätiö täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja järjestää Paulaharjun syntymäpäivänä 14.4.2019 juhlavuoden kunniaksi Paulaharju NYT-seminaarin Kurikan uudella Kampuksella. Juhlapuhujaksi saapuu todellinen Paulaharju-fani, kirjailija Juha Hurme, joka on toteuttanut viisivuotisen Projekti Paulaharjun Lapin tuntureilla. Projektin innoittajana on ollut Samuli Paulaharjun novellikokoelma Tunturien yöpuolta. Ensi syksyksi Hurmeelta ilmestyy Paulaharjun 10 Lappi-teosta tarkasteleva uusi kirja.
– Odotamme paljon myös Kurikan kouluissa lukuvuonna 2018-2019 toteutettavalta tämän päivän tapoja, kulttuuria ja uskomuksia tallentavalta Rintakyliä ja Larvamaita NYT-keruuprojektilta. Sen tarkoituksena on tehdä Samuli Paulaharjun elämää ja tuotantoa tutuksi lapsille ja nuorille sekä haastaa heidät keräämään tietoa ajasta, jota nyt elämme, Lauri Rinta-Kanto painottaa.
Nuoret tulevat esittelemään keruutyönsä tuloksia juhlaseminaariin.
Samuli Paulaharju syntyi 1875 Kurikassa, teki elämäntyönsä opettajana kuuromykkäinkoulussa Oulussa, keräsi kansanperinnettä ympäri Suomen ja julkaisi yhteensä 22 kirjaa, viimeisenä Kurikkaan sijoittuvan Rintakyliä ja Larvamaita, sekä sai professorin arvonimen 1943. Hän kuoli Oulussa 6. helmikuuta 1944.