Samuli Paulaharjun säätiö juhlii seminaarilla – juhlapuhujana Juha Hurme

125058Kurikan kaupungin 1999 perustama Samuli Paulaharjun säätiö juhlii 20-vuotista taivaltaan juhlaseminaarilla Kurikan uudella Kampuksella sunnuntaina 14. huhtikuuta. Päivä on paitsi vaalipäivä myös Kurikassa 1875 syntyneen Samuli Paulaharjun syntymäpäivä. Juhlaseminaari tuo kurikkalaisten suuren kulttuuripersoonan työn tähän päivään teemallaan Paulaharju NYT.
Juhlapuhujaksi tulee Paulaharjun ihailijaksi tunnustautunut kirjailija-ohjaaja Juha Hurme. Hän veti muun muassa Lapin tuntureilla viisivuotisen Operaatio Paulaharjun vuosien 2014-18 elokuun loppupäivinä. Esitykset perustuivat Samuli Paulaharjun teoksen Tunturien yöpuolta tarinoihin.
Samuli Paulaharjun pojantytär, tietokirjailija Marjut Paulaharju on kirjoittanut useita teoksia Samuli Paulaharjusta ja kertoo seminaarissa nyt kiistelyistä Paulaharjun ympärillä.
Samuli Paulaharjun säätiö tuki viime vuonna ilmestyneen Tunturien yöpuolta-sarjakuvataideteoksen julkaisemista. Teos syntyi viiden Lapin luonnosta ja muinaisuskosta inspiroituneen taiteilijan halusta antaa Samuli Paulaharjun tarinoille tuore kuvallinen muoto. Teoksen synnystä kertoo taiteilija Lauri Pitkänen.
Paulaharju NYT -teeman henkeen sopien juhlassa esiintyy nuoria lukiosta (Ryskööremmi), Kankaan koulusta (kuoro), Säntin koulusta (Paulaharjun jalanjäljillä-projekti) ja yhteiskoulusta.

Samuli Paulaharjun säätiön 20-vuotisjuhlaseminaaria Paulaharju NYT vietetään 14. huhtikuuta kello 13 alkaen Kurikan Kampuksella. 20 euron pääsylipun lunastaneilla on ennen juhlaa tarjolla runsas lounas 11.30 – 13.00.